Overtagelsen af Karen fandt sted den 3. august 2015 i Svendborg. Dagen efter fik Karen, der havde brændstofproblemer, et slæb fra Svendborg til Stubbekøbing med ostebåden Anna af Bøgeskov. Karen endte på sin nye plads i Bogø Havn den 7. august 2017. Se billederne i billedarkivet for 2015.

Den 27. september 2015 var der fest i havnen – Karen fik sine nye og smukt skårne navnebrædder på plads – en klar markering af tilhørsforholdet til Bogø. Samtidig blev den nye skibstavle med information om båden og drivvodsfiskeriet afsløret. Der blev flaget, champagnepropperne sprang, og lokalpressen skrev smukt om det hele. Begivenhederne er nøje dokumenteret i et stort billedgalleri i billedarkivet for 2015.

Næste større begivenhed fandt sted den 29. oktober 2015, hvor der var offentligt foredrag om ’Karen og ålene’ i Bogø Sejlklubs hus – med en projektørbelyst Karen i mørket uden for vinduerne. Kvaselaget og Bogø Lokalhistoriske Forening stod bag arrangementet, hvor Kvaselagets formand tog sig af Karen og Svend Aage Christensen af ålene. Ca. 40 personer lyttede og så billeder, diagrammer og sprællende ål. Foruden om Karen og kvaserne blev der fortalt om de indvandrede tyske fiskere, den nye fangstmetode med drivvod og om ålene som eksportvare til det tyske marked. Det var en stor aften, og både Bogø Tidende og Bogø Portalen bragte gode referater.

Den 6. november 2015 deltog vi i optagelserne til TV2 Østs udsendelsesrække ’Vis mig din landsby’. Det færdige resultat, som blev udsendt i december, blev indledt med tre minutter om Karen.

Som basis for formidlingsarbejdet blev det i 2015 besluttet at igangsætte forberedelserne til Karens hjemmeside.

Med samme formål blev lagets to store Pinterest-albummer lanceret. Et om Karen og et om åledrivkvaser.

→ Læs om højdepunkterne i Karens år 2016